Soitintesti.com

Finland's Premier Gear Review Site

Testipenkissä: Sterling SUB Silo3 & Vox AmPlug 2 Classic Rock

Joulu lähestyy jälleen vauhdilla, joten Kitarablogi tarttui tilaisuuteen testata yhtä joululahjaehdokasta:

DLX Musiikin oma edullinen sähkökitarapaketti (299 €) yhdistää Sterling S.U.B. Silo3 -kitaran ja Vox AmPlug 2 Classic Rock -kuulokevahvistimen. Rokkaamiseen tarvitaan paketin lisäksi vain plektra ja kuulokkeet. Ja mikä parasta – kuulokevahvistimen ansiosta ei tule edes kerrostalossa ongelmia naapureiden kanssa!

DLX Joulu 2015 – teaser

****

Sterling by MM Silo3 – full front

Sterling (by Music Man) S.U.B Silo3 on edullinen lisenssikopio Music Manin legendaarisesta Silhouette HSS -mallista. Tietääkseni S.U.B. Silo3 on tällä hetkellä saatavissa Suomessa ainoastaan osana kolmessa DLX Musiikin kitarapaketeissa. Kitaran hinta on muualla Euroopassa noin 300:n euron paikkeilla.

Indonesiassa valmistetussa Sterling-mallissa käytetään rungon valmistukseen erilaisia paikallisia, soundiltaan leppää muistuttavia puulajeja.

Sterling by MM Silo3 – full back

Silo3:n kaula on veistetty vaahterasta, samoin kuin kitaran otelauta.

Sterling by MM Silo3 – fingerboard

Koko kaula on viimeistelty ohuella satiinilakalla, kun taas runko on saanut ylleen tyylikkään pianomustan viimeistelyn.

Otelautaan on asennettu siististi 22 medium-kokoista nauhaa.

Sterling by MM Silo3 – neck plate

Sterlingin erittäin sulava ruuviliitos on otettu suoraan Music Manin USA:ssa valmistetuista kitaroista.

Sterling by MM Silo3 – headstock

Viritinlavan neljä-plus-kaksi koneistoasetelman ansiosta kitkaa aiheuttavia kielten alasvetimiä ei tarvita Sterling Silo3:ssa lainkaan, mikä parantaa vibrakäytössä soittimen vireen vakautta.

Sterling by MM Silo3 – tuners

Sterlingin käyttämät virittimet toimivat ainakin testikitarassa sulavasti ja moitteettomasti.

Sterling by MM Silo3 – bridge

S.U.B. Silo3:n vibratalla on vanhan Strato-vibraton toimiva päivitys nykyaikaisella laakeroinnilla.

Sterling by MM Silo3 – pickups

Kaulan ja kaulamikrofonin välillä näkyy Music Man -soittimille tyypillinen – ja erittäin kätevä – kaularaudan säätöruuvi. Säätöruuvia voi kääntää ilman kielten (tai kaulan) irrottamista suoraan soittimen edestä sopivalla metalliesineellä (esimerkiksi pikkuruuvarilla).

Silo3:ssa käytetään lähtöteholtaan keskenään sovitettu keraaminen mikrofonisetti, vintagea selvästi tuhdimmilla yksikelaisilla kaula- ja keskimikrofonin asemissa.

Sterling by MM Silo3 – body front

Säädinosastolta löytyy viisiasentoinen mikrofonikytkin, sekä master volume- ja master tone -säätimet.

****

Vox AmPlug2 Classic Rock – full front

Uusien, toisen sukupolven Vox AmPlug -kuulokevahvistimien ominaisuudet on päivitetty, sekä käytettävyyden että soundin kannalta.

AmPlug 2 Classic Rock (39 €) on sarjan ”Marshall-henkinen” malli.

Vox AmPlug2 Classic Rock – full back

Uusissa AmPlug 2 -mallissa on nyt käännettävä plugi, mikä helpottaa laitteen käyttöä riippumatta jakin sijainnista.

AmPlugit toimivat kahdella AAA-kokoisella paristolla.

Vox AmPlug2 Classic Rock – controls

AmPlug 2 Classic Rockissa on kolme säädintä:

Gain-säätimellä muutetaan vahvistimen etuvahvistin puhtaasta soundista säröön. Tonella säädetään soinnin kirkkautta, kun taas Volume-säätimellä muutetaan kuulokkeille lähtevää volyymiä.

Classic Rockin efektiosasto (FX) tarjoaa kolme eri kitaraefektiä – jokainen kolmella variaatiolla – joista voi käyttää yhtä kerrallaan. Soittaja voi valita joko yhden kolmesta chorus-efektistä, delay-viiveestä tai kaikutilasta.

Voxin Aux-tuloon voi yhdistää esimerkiksi mp3-soittimen miniplugijohdolla.

Vox AmPlug2 Classic Rock – red boost

Tästä Vox-kuulokevahvistimesta löytyy myös keskialueen lisäboosteri. Mid-boosterin tila näkyy päälle/pois-ledin väristä (vihreä: ei lisävahvistusta; oranssi: mieto boostaus; punainen: reilu boostaus).

****

Sterling by MM Silo3 – body beauty 2

Sterling S.U.B. Silo3 -malli tarjoaa roimasti vastinetta pieneen hintaansa nähden.

Kaulan hieman litteä, ovaali C-profiili istuu varmasti mukavasti monessa kädessä, ja Silo3:n pätevä nauhatyö ja loiva otelautaradius (12 tuumaa) tekevät kielten venytyksistä helppoa. Myös kielten korkeus on säädetty todella mukavalle tasolle – basso-E:n eteisyys 12. nauhalle on 2,2 mm, ja diskanttipuolen e-kielen kohdalla luku on 2,0 mm. Tehdaskielinä käytetään laadukkaita Ernie Ball Super Slinky -kieliä (009-satsi).

Maltillisesti käytettynä Silo3:n vibratalla pitää hyvin virettä, mutta se ei ole tarkoitettu todella rankkaa käyttöä varten.

Sterling Silo3 -mallin mikrofonit kuulostavat mielestäni todella hyviltä, vaikka kyseessä onkin ”vain” 300:n euron kitara.

Tämän kitaran puhtaat soundit ovat mukavalla tavalla kuulaita ja raikkaita, ja myös yksikelaisissa löytyy mukavasti substanssia ja tukevuutta. Yksikelaisissa on myös riittävästi tehoa, minä ansiosta ne eivät jää tallahumbuckerin jalkoihin.

Tämä (suoraan AmPlugista äänitetty) klippi alkaa kaulamikrofonista:

Sterling S.U.B. Silo3 -kitara on niin monipuolinen, että sillä pystyy kattamaan käytännössä koko särösoundien kirjon – miedosta perinne-Bluesista nykypäivän Metalliin. Ainakin itse olisin valmis nousemaan tällä kitaralla suoraan keikkalavalle…

Sterling by MM Silo3 – body beauty 1

****

Vox AmPlug2 Classic Rock – angle 2 with status light

Kuten Silo3-ääniesimerkeistä jo kuuluu, Vox on selvästi parantanut kuulokevahvistimensa perussoundia entisestään. AmPlug 2 Classic Rockin kohina on myös saatu mukavasti vähennettyä.

Soundien skaala ulottuu Marshall-henkisesti 1960-luvulta noin 80-luvulle – Classic Rock, siis. Nykypäivän High Gain -soundeja löytyy sen sijaan AmPlug 2 Metal -mallista (DLX-pakettiin saa vaihdettua myös toisen AmPlug-mallin).

Classic Rock -kuulokevahvistimen efektit ovat oiva lisä, ja niiden laatu on yllättävän hyvä, kun katsoo Vox AmPlug 2:n pientä hintalappua (klippi alkaa ilman efektiä):

AmPlugin keskialue-boosterilta saa lisää tukevuutta ja säröä, silloin kun sitä tarvitaan. Klippi alkaa ilman boostausta, sitten tulee mieto lisäys, ja viimeisenä täysi mid-boosteri:

****

Sterling by MM Silo3 – beauty shot 2

Omasta mielestäni tämä paketti on loistava kokonaisuus. Se tarjoaa sähkökitaran soittoa aloittaville (ja miksei myös meille muille) erittäin mukavat puitteet harjoitteluun ja hauskanpitoon.

Sterling S.U.B. Silo3 ei ehkä ole halvin sähkökitaramalli Suomen markkinoilla, mutta se on yksi parhaimmista tässä hintaluokassa. Silo3 on oikea soitin, eikä turhauttava juuresraastin. Sterlingissä soundi ja soitettavuus ovat todella kohdillaan!

Vox AmPlug 2 -sarja tarjoaa entistäkin enemmän ominaisuuksia ja parempaa soundia. Pikkurahalla saa mahdollisuuden soittaa sähkökitaraa silloin, kun inspiraatio iskee, ja sellaisilla soundeilla, jotka innostavat soittamaan.

DLX Musiikin laadukkaalla paketilla voi todellakin tehdä musiikkia, kuten demobiisistä kuulee. Biisin kaikki kitararaidat on äänitetty suoraan Vox AmPlug 2 Classic Rockin kautta ilman lisäefektejä (paitsi hieman kompressori sekvensseristä):

Vox AmPlug2 Classic Rock – angle 1

****

Sterling by Music Man Silo3 ja Vox AmPlug 2 Classic Rock -kitarapaketti

299 €

Lisätiedot: DLX Musiikki

****

Plussat:

+ laadukas paketti

+ sopii myös kerrostaloasuntoon

+ ei vain aloittelijoille

+ soitettavuus (kitara)

+ soundi (sekä kitara että kuulokevaihvistin)

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Tietoja

This entry was posted on 14. tammikuun 2016 by .

Laskin

  • 11 678 kävijää

Laita tähän s-postiosoitteesi

%d bloggaajaa tykkää tästä: