Soitintesti.com

Finland's Premier Gear Review Site

DW Collector’s Series Maple/Mahogany: ammattitason hybridi

DW Collector’s Series Maple/Mahogany: ammattitason hybridi

DW-Maple-Maha

DW on kiistatta yksi markkinoiden johtavia rumpumerkkejä ja siltä odotetaan paljon. Rummut on kohdennettu ammattilaisille ja tietenkin vakaville harrastajille, jotka ovat valmiita maksamaan hyvästä laadusta. Ja hyvältä merkiltä odotetaan myös aika ajoin tulevia uutuuksia, sillä kilpailu paikasta auringossa on joskus kovaakin taistelua. Niinpä DW:n insinöörit ovat John Good:n johdolla tehneet varsin perusteellista tutkimus- ja kehitystyötä rumpujen runkomateriaalien suhteen – kokeilemalla ja yhdistelemällä eri puulajeja ja laminoimalla niitä mitä erilaisimmilla tekniikoilla. Tuloksena on yhä useampia vaihtoehtoja rumpaleiden mieltymysten tyydyttämiseksi ja parhaiden mahdollisten saundien tavoittamiseksi. Tällä kertaa Rumpublogissa  testataan, miltä DW:n Collector’s-sarjan vaahtera-mahonki kuulostaa ja tuntuu.

Musamaailman alakerran rumpuosastolla on testikoppiin kasattu kaunis punainen ”red twisted lava”- setti, joka koostuu 22”x18” bassarista, 10”x8”,  12”x9” 14”x12” tomeista ja 14”x5” virvelistä. Setti myydään ns. shell-settinä ilman telineitä, mutta toki tarjolla on varsin kattava valikoima DW:n laadukasta rautaa niin rumpujen kuin symbaalienkin ripustamiseen. Ensi silmäyksellä tämä setti näytti ammattilaisen työkalulta. Kaksi pienempää tomia oli kiinni DW:n STM (Suspension Tom Mount) kelluvalla ripustuksella erillisessä lattiatelineessä ja 14-tuumainen lattiatomi seisoi omilla jaloillaan. Telineiden säätövara oli erinomainen ja näin ollen rummut ja symbaalit saadaan jokaiselle rumpalille varmasti ergonomisesti ajateltuna miellyttävään asentoon. Kun pikkutomit ovat soittajasta nähden hieman bassorummun keskilinjan vasemmalla puolella, jää ride-symbaalille juuri sopiva tila ja soittoasento on tällöin optimaali.

DW-Maple-Maha2

Huolella suunniteltu ja rakennettu

DW:n hybridi on siis yhdistetty kahdesta puusta – vaahterasta ja mahongista. Tehtaan ajatuksena on yhdistää vintage-rumpujen lämmin soundi moderniin Collector’s sarjan resonanssiin ja projektioon. Rungoissa yhdistyy Pohjois-Amerikkalainen vaahtera ja Afrikkalainen vaahtera. Lopputuloksena on musikaalinen ja soiva rumpu, joka soveltuu niin studioon kuin live-keikoillekin. Rumpuja on saatavilla kaikissa Custom Shopin kokoluokissa. Niinpä 8” tuumainen (ei testissä) laminoidaan 8-kerroksiseksi, mutta 10-18 tuumaisiin rumpuihin lisätään yksi kerros vaahteraa. Bassorummussa on 10 kerrosta ja virvelissä peräti 12 kerrosta, uloimmat vaahteraa. DW:llä on perinteisesti hyvin laajat värivalikoimat sekä pinnoitevaihtoehtoina  lakkaa, satiini-pintaista öljyvahaa sekä perinteiset wrap-pinnoitteet. Erikoisuutena vielä ns. customoidut grafiikat, jotka löytyvät tehtaan nettisivuilta.

DW:n markkinoi yhtenä monista valteistaan erityisesti juuri tätä asiakaslähtöistä customointia, jossa kukin voi valita tarkasti rumpujensa runkomateriaalin ja koot eri vaihtoehdoista, sen jälkeen värin tai päällysteen ja lopuksi metalliosien värin sekä tarvittavat telineet.  Tämä tietysti edellyttää hieman kärsvällisyyttä ja suhteellisen paksua lompakkoa – testisettimme hinta pelkkien rumpujen osalta on 3975e – tosin tämä satsi on siis jo valmiiksi tarjolla Helsingin myymälässä. Custom-settien osalta toimitus USA:n tehtailta kestänee muutaman kuukauden, mutta jos asiakas on valmis odottamaan – saa hän taatusti mieleisensä setin.

DW-Maple-Maha1

Ja sitten itse koeajo!

DW-satsi nökötti kutsuvana Kampin Musamaailman alakerrassa eristettynä testikoppiin ja aamuinen ajankohta oli rauhallinen muiden asiakkaiden osalta. Koppi oli osin muovipleksiä ja takaosasta kangaspäällysteistä sermiä, joka imi reilusti ääntä ja käytännössä poisti kaiun olemattomiin. ”Tehtaan vireessä” oleva setti ei vaatinut paljoakaan ruuvausta, vaan soi jo kättelyssä aika mukavasti ilman ylimääräistä resonanssia. Kalvoina toimivat Remon DW:lle valmistamat läpinäkyvät kalvot, joissa itsessään on ns. demppirengas. Virvelissä oli luonnollisesti Ambassador-tyyppinen coated-malli.

DW:t ovat mielestäni aina olleet jämäkät ja jopa raskaat työkalut, etenkin kun näin vanhoilla päivillä henkilökohtainen mieltymykseni on kallistunut yhä enenevässä määrin ohutrunkoisiin vintage-runpuihin.  DW:n bassari oli tanakka. Ei kolinaa, ei mitään ylimääräistä, vaan selkeä tömp! Ja epäilystäkään – koko setti oli takuuvarmasti samaa perhettä: pöntöt itse asiassa vaativat käskyttämistä ”isolla kädellä”! Saundi pysyi edelleen jämäkkänä ja soittamalla ei näitä saanut tukkoon. DW piti pintansa ja tuntui että se olisi kysynyt minua lyömään lisää! Hallittu, kursailematon hyvin projisoiva saundi, jota voisi kuvitella olevan helppo myös hallita mikitettynä. Seuraavaksi muutin virettä: pudotin tomeja yhden sävelaskeleen verran. Sointi säilyy – ja tuntuu jopa tuhdimmalta. Ei edelleenkään ylimäääräistä resonointia, paketti pysyy kasassa. Luonnollisin vire tuntuu löytyvän kun lyönti- ja alakalvo ovat samassa vireessä keskenään. Jazzimpaan menoon vaihtaisin kalvot ohuempiin coated-mallisiin, joten en edes lähde näillä kalvoilla tavoittelemaan kireää jazz-viritystä.

Virveli ansaitsee erityismaininnan nimenomaan hienon mattokoneistonsa ansiosta. Tämä ns. MAG ™ Throw Off on erittäin toimiva ratkaisu, jonka nostimessa on valmiiksi kolme asentoa kireyden pikasäätöön. Toisella puolella on lisäksi ruuviperiaatteella toimiva kiristin. Pika-asetusten avulla saadaan käytännössä lennosta vaihdettua maton kireyttä tilanteen mukaan. Virveli sinänsä tarjoaa 6,5 tuuman syvyisenä riittävästi sitä ”botnea” ja sopivasti ”crackiä” – eli juuri ne useimmin kaivatut ominaisuudet. Soitettaessa virveli on herkkä ja True Hoop ™-vanteen ansiosta saundi on sopivan resonoiva.

DW-Maple-Maha3

DW on arvokas investointi

Kaiken kaikkiaan DW:n Collector’s Maple/Mahogany-setti on ehdottoman tanakka pro-tason kattaus. joka on selvästi suunniteltu myös kovaan soittoon. Näillä kalvoilla ja matalahkolla virityksellä rummut voivat olla etenkin hennommalla rumpalille jopa hieman raskaat soittaa. Ja tämän hintaluokan hankintaa tuskin tehdään testaamatta, vaikka se  lopullinen setti tilattaisiinkin omien speksien mukaan. Ja tässä vaiheessa DW juuri onkin omimmillaan: Nettisivuilta löytyvän Kitbuilder-ohjelman avulla ostaja voi koota valikoimista juuri omien mieltymystensä mukaisen setin ennen tilausta. Tässä vaiheessa voi innokkaimmilla jo mopo karata käsistä – sen verran houkuttelevilta vaihtoehdot tuntuvat. Mutta jos tähän leikkiin lähtee, kannattaa ainakin ensiksi varmistaa pankkitilin saldo, sillä DW on kaikessa komeudessaan kuitenkin arvokas hankinta.

Lisää tietoa ja esittelyvideota löytyy parhaiten valmistajan omilta sivuilta: http://www.dwdrums.com

DW Drums Collector's Series Maple:Mahogany

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Tietoja

This entry was posted on 13. joulukuun 2012 by .

Laskin

  • 11 678 kävijää

Laita tähän s-postiosoitteesi

%d bloggaajaa tykkää tästä: