Soitintesti.com

Finland's Premier Gear Review Site

Roland SPD-SX – harppaus eteenpäin samplerimaailmassa

Rumpublogi – Finland's Premier Drum Blog

Jutun tekijä: Ari Ilaskivi

Elektroniikka on ottanut viimevuosina vahvan otteen myös lyömäsoitinsektorilla, jossa sähkörumpujen myynti on kasvanut räjähdysmäisesti ja samalla markkinoille on tullut myös erilaisia perkussio-padejä ja samplereitä. Perinteiselle rumpalille voi digitaaliseen äänimaailmaan siirtyminen olla harppaus tuntemattomaan ja muodostua pahimmillaan ylitsepääsemättömäksi esteeksi, kun vastaavasti teknologiaorientoitunut virkaveli tarraa rohkeasti kiinni kaikkeen uuteen pysyäkseen kehityksen kelkassa.

Mikäli et ole koskaan työskennellyt samplien tai yleensäkään soitin-elektroniikan parissa, mutta uudet mahdollisuudet kiinnostavat, kannattaa tutustua Rolandin SPD-SX:n tarjoamiin huimiin mahdollisuuksiin. Kyseessä ei ole pelkkä sampleri, vaan kehittynyt kapuloilla soitettava ”ohjainyksikkö”, joka mahdollistaa melkeinpä minkälaisen tahansa äänen tallentamisen, muokkaamisen ja uudelleen soiton – on kyseessä rumpujen tukena oleva perkussioluuppi, puhallinsektion riffi tai vaikkapa rap-artistin kappaleen taustaorkestraatio.

Roland-SPD-SX-Sampling-Pad

Itse laite – SPD-SX on kehittyneempi versio Rolandin SPD-S-laitteesta, joka on ollut jo markkinoilla muutamia vuosia. Kuten edeltäjänsäkin, SPD-SX koostuu yhdeksästä kumisesta lyöntialustasta eli ”lätystä”, joiden kautta laitetta käskytetään – joko lyömällä yksittäisiä samplejä tai käynnistämällä sekä pysäyttämällä kokonaisia luuppeja…

View original post 722 more words

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Tietoja

This entry was posted on 13. helmikuun 2013 by .

Laskin

  • 11 600 kävijää

Laita tähän s-postiosoitteesi

%d bloggaajaa tykkää tästä: