Soitintesti.com

Finland's Premier Gear Review Site

Testipenkissä: Digitech Trio

Digitech-Trio

Tämä kuvio on varmasti kaikille tuttu:

On keskiviikkoilta – nyt olisi nastaa jammailla tunti tai pari, mutta rumpalilla on biljarditurnaus ja basistin täytyy vahtia lapsiaan.

Lopputulos on jälleen kerran ilta yksin telkkarin edessä ja kitara sylissä…

Onneksi nyt on olemassa paljon luovempi ratkaisu jammailuun ja treenaamiseen – Digitechin uusi Trio Band Creator -pedaali tarjoaa väsymättömän rytmisektion hyvin kompaktissa muodossa.

****

Digitech Trio full front

Digitech Trio -pedaali (katuhinta noin 240 €) ”oppii” Learn-moodissa biisin (tai biisiosan) soinnut ja tahdin suoraan kitarasignaalista. Trioon kytketään siis ihan tavallinen kitarajohto – käyttöön ei siis tarvita kallista MIDI-mikrofonia tai kömpelöä ohjelmointia käsin.

Trio osaa soittaa komppikuvioita seitsemästä eri musiikkigenrestä (Genre). Jokaisessa genressä on 12 eri tyylivaihtoehtoa (Styles), siis eri tavalla soitettuja rumpupatterneja ja bassokuvioita. Kaikki tyylit on kehitetty yhteistyössä Band In A Box -softan valmistajan kanssa.

Digitechin uusi ihmerasia tunnistaa biisin tempon automaattisesti analysoimalla sisään tulevaa audiosignaalia Learn-moodissa, mutta sitä voi hienosäätää jälkikäteen Trion Tempo-säätimellä. Alt Time -kytkimellä voi myös valita tavallisen tempon ja half-timen välillä.

Digitech Triosta löytyy lisäksi alkeellinen efekti- ja kaiutinsimulaatio-osasto, jos haluat jammailla ilman erillistä vahvistinta.

Kompakti Trio Band Creator -pedaali vaikuttaa hyvin kestävältä.

Digitech Trio right

Laitteen oikeaan kylkeen on sijoitettu kaksi tuloa, joista toinen on kitarasignaalille ja toinen (lisävarusteena saatavalle) Digitech FS3X -jalkapedaalille, jolla Trioa voi ohjailla ilman käsiä.

Digitech Trio phones out

Pedaalin edessä on tulo pakettiin kuuluvalle virtalähteelle, sekä kuulokelähtö omalla volume-säätimellään.

Digitech Trio left

USB-portti on firmware-päivityksiä varten, kun taas vasemman kyljen jakit ovat audiolähdöt kitaravahvistimelle ja mikserille/äänikortille.

Digitechin Trio tunnistaa automaattisesti mikä lähtö on käytössä:

Kun vain vahvistinlähtöön on kytketty plugi, rumpu- ja bassosignaali säädetään vahvistinkanavalle sopivaksi. Kun vain mikserilähtö on käytössä, kitarasignaaliin lisätään kaiutinsimulaatiota. Kun taas molempia lähtöjä käytetään samanaikaisesti, kitarasignaalia ohjataan vain vahvistinlähtöön, ja rumpu- ja bassokuviot tulevat vain mikserilähdöstä. Kuulokkeen kytkeminen Trioon mykistää automaattisesti sekä vahvistin- että mikserilähdön.

****

Tässä Kitarablogi-videossa näytetään miten Digitech Trio -pedaalia käytetään:

****

Toisen videon musiikkia on äänitetty käyttämällä Digitech Trio -pedaalia, soittamalla kolme Alt Rock -genren Styles-tyyliä:

****

Digitech Trio angled

Testin perusteella voin todeta, että Digitech Trio on hyvin helppo ja intuitiivinen käyttää. Minun mielestäni se on fantastinen laite olohuone-jammailuun, sekä uusien biisien työstämiseen.

Trio Band Creator -pedaali onnistuu tunnistamaan biisinpätkän tempon ja sointukierron yllättävän hyvin edellyttäen, että a) Learn-vaiheessa ei esiinny kitaransoitossa liikkaa synkopaatiota, ja että b) opetusvaiheessa käytetään selkeästi tunnistettavia duuri, molli- ja seiskasointuja.

Trion rumpu- ja bassosoundit ovat hyvin kelvollisia, ja Style-kuvioissa esiintyy riittävästi automaattista live-tyylistä vaihtelua, ettei lopputuloksesta tulee turhauttavan robottimaista.

Metal-genren puuttuminen on valitettavaa, mutta riffien tunnustaminen suoraan audiosignaalista (ja riffien tarkka toistaminen) olisi varmaan ollut niin monimutkaista, että laitteesta olisi tullut yksinkertaisesti liian kallis ja liian hankalaa käyttää.

Ei-metallimiehille (ja -naisille) Trio Band Creator on kuitenkin todella mahtava työkalu harjoitteluun, jammailuun, sekä biisien kirjoitteluun. ylös sohvalta, siis!

****

Digitech Trio Band Creator

katuhinta noin 240 €

Maahantuoja: EM Nordic

Suuri kiitos DLX Musiikille testilaitteen lainaamisesta!

****

Plussat:

+ vankka tekoa

+ kompakti

+ interaktiivinen

+ monipuolinen Genre- ja Styles-tarjonta

+ hyvät rumpu- ja bassosoundit

Miinukset:

– Metal-genre ei edustettu

– laite ei pysty oppimaan riffejä

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Tietoja

This entry was posted on 31. elokuun 2015 by .

Laskin

  • 11 678 kävijää

Laita tähän s-postiosoitteesi

%d bloggaajaa tykkää tästä: